Instalații și montaj centrale termice electrice


Ai ajuns la această pagină cu întrebarea Centrală termică pe lemne sau centrală electrică?
Centrala electrică este metoda cea mai simplă și mai eficientă de realizare a instalației termice, deoarece nu e nevoie să te conectezi la conducta de gaz. De asemenea, nu este necesar coșul de fum necesar în alte cazuri și nici spații suplimentare de depozitare.
Așadar, dacă poziționarea spațiului sau locuinței nu permit alimentarea cu alte surse (gaz, pompe de căldură) sau dispui de un buget pentru confort la limita superioară, atunci o centrală electrică este soluția la care poți apela, pentru costurile reduse de instalare și randament de până la 99%.
Recomandăm și executăm aceste tipuri de centrale termice electrice ca soluții de încălzire apartamente sau spații industriale, alături de pompe sau boiler încorporat.


Ce primesc alegând căldurică.ro:

 • recomandări autorizate privind cea mai bun alegere a centralei;
 • pachete complete de proiectare, dimensionare, montaj, integrare diferite soluții pe același sistem;
 • recomandare de termostat, senzori sau termostat de siguranță pentru încălzire prin pardoseală;
 • recomandarea furnizorului potrivit, pentru ca montajul să includă punere în funcțiune autorizată;
 • ofertare imediată;

Avantaje pentru tine:

 • pachet complet de proiectare și montaj pentru a ajunge la rezultatul dorit în cel mai scurt timp;
 • consultanță în alegerea mărcii de centrală electrică potrivită în funcție de spațiu, nevoi și modul de realizare a încălzirii;
 • specialist în lucrări atipice și montaje centrale termice cu diferite anexe;
 • program de mentenanță și servicii post garanție;
 • achiziție materiale și transport incluse în deviz;


Montaje centrale electrice Brașov:

● Instalări centrale termice electrice de la 6 kW – la 96 kW sau până la 300 kW pentru echipamente industriale;
● Consultanță la alegerea tipului de centrală și a lucrărilor electrice necesare în vederea montării centralei potrivite;
● Verificare instalație electrică pentru determinare capacitate de montare și funcționare la parametri optimi;
● Dimensionare cablu electric și siguranță fuzibilă;


Lucrări centrale electrice Brașov:

● Montare termostat de ambianță, programabil, pentru reducerea consumului;
● Montaj radiatoare (fixare elemente de prindere a radiatorului pe perete, montare robineți, aerisitor și dopuri);
● Probe de etanșeitate și de probă de presiune, efectuarea legăturilor hidraulice pentru tur și retur încălzire, racordarea la apa rece și caldă;
● Demontaj centrale termice electrice și mentenanță post garanție.Durata de montare pentru
centrală termică
electrică:

Realizarea instalației termice prin centrală electrică se realizează, în funcție de spațiu și mai ales de numărul de calorifere, radiatoare sau necesare extra atașate centralei electrice. Cel mai important lucru considerăm că este stabilirea la o fază cât mai incipientă a necesarului. Astfel, odată stabilit traseul și locația de instalare, lucrările se pot desfășura cu ușurință și pot dura de la 1 la 3 zile.


Costul mediu al unei instalații cu centrală electrică:

Prețul unei centrale electrice începe de la 2000 de lei, dar atenție la ce oferă acest preț și ce include kitul de montare. Vă putem ajuta la a face economii dacă ne solicitați sfatul legat de ce centrală se potrivește spațiului dvs. Câteva tarife orientative pentru instalații centrale electrice regăsiți pe pagina Prețuri.

Vă recomandăm însă să ne contactați pentru o ofertă personalizată pentru dvs.


Alegerea unei centrale termice electrice nu trebuie să pară o soluție de compromis. Realizarea conformă a lucrărilor, ținând cont de necesarul caloric, de tipul de instalație electrică și dimensionarea corectă a centralei și a radiatoarelor vă va aduce nu doar confortul necesar, dar veți privi doar aspectele pozitive ale alegerii unei centrale electrice: lipsa oricăror reziduri de ardere, necesar redus de spațiu și de mentenanță etc.

Toate centralele pe care le montăm, cu sau fără boilere dispun de garanție, iar lucrările pe care le realizăm dispun de deviz și factură fiscală.

Vezi mai jos câteva dintre întrebările cele mai frecvente legate de centralele electrice. Vă oferim câteva sfaturi și idei pentru economii în casa dumneavoastră.
Cele mai frecvente probleme
la centralele electrice
 • Consumul centralei electrice
 • Instalarea unui aparat suplimentar
 • Dimensionarea centralei electrice
Consumul centralei electrice

Se vorbește despre faptul că instalația termică prin centrală electrică este printre cele mai costisitoare modalități de a avea confortul dorit, din punct de vedere al facturii lunare. Ce nu se ia în calcul însă este faptul că dacă nu există alte opțiuni, sau sunt la fel de costisitoare (ex: conductă gaz la 200 m) atunci centrala electrică este singura soluție. Însă nu este neapărat nevoie ca aceasta să fie excesiv de scumpă lunar. Consumul pe oră în sarcină maximă este egal cu puterea specificată pe aparat. iar centrala electrică nu merge permanent în sarcină maximă, ci modulează prin cuplare și decuplare progresivă de relee. Aici intervine experiența instalatorului, care știe ce tip de centrală să recomande la un anumit spațiu și cum să facă instalația optimizată pentru un consum cât mai redus.

Instalarea unui aparat suplimentar

Unele modele de centrale electrice necesită montarea unui vas de expansiune sau a unui boiler, în timp ce altele au incluse aceste detalii. Prețul mic nu este, din experiența noastră, cea mai bună metodă de a alege o centrală electrică, tocmai pentru că apoi pot interveni costuri suplimentare.

Dimensionarea centralei electrice

De la alegerea unei centrale electrice trifazate sau monofazate, la alegerea puterea termică necesară și calcului consumului pe întreaga rețea, atât prezent cât și în perspectivă, doar un profesionist poate să realizeze un deviz care să te ferească de costuri în viitor, cu investiții în prezent.


Sfaturi pentru
alegerea unei centrale electrice
 • Alegerea centralei electrice
 • Alege instalarea de echipamente opționale
 • Negociați prețul energiei electrice
Alegerea centralei electrice

Se realizează nu în funcție de preț, firmă sau capacitate. Ci în funcție de necesar. Astfel, vă putem ajuta în a lua o decizie informată, care să vă scutească timp și bani, deoarece dintre sutele de modele și în funcție de caracteristicile casei dvs. o părere informată înseamnă de cele mai multe ori diferența dintre investiție în confort și cheltuieli cu electrica. Vedeți și pe acest blog cum puteți afla ce centrală electrică vi se potrivește.

Alege instalarea de echipamente opționale

Apropo de investiții inițiale, pentru economii în timp, recomandăm un termostat de cameră, un senzor exterior pentru centrală și un termostat de siguranță pentru încălzire prin pardoseala care nu este inclus în pachetul centralei, în cazul în care optați pentru acest tip de lucrare.

Negociați prețul energiei electrice

Da, oricare ar fi furnizorul de energie electrică, puteți negocia tarifele la energie electrică și vă încurajăm să faceți asta mai ales dacă sistemul dvs de încălzire este unul prin centrale electrice. Aici regăsiți un formular de comparare a prețului la energie electrică la diferiți furnizori.


Dacă doriți informații legate și de alte tipuri de centrale, vă invităm pe pagina de Servicii, pentru a consulta întreaga paletă și recomandările noastre.