Instalare, montaj și mentenanță instalații termice cu pompe de căldură


Alegerile pentru instalația termică dintr-o locuință sau spațiu de lucru se bazează pe trei factori: buget, resursele aflate la dispoziție (rețea de gaz, electrică etc.) și de grija față de de mediu a proprietarului. Pompele de căldură sunt în acest moment cele mai ecologice soluții de încălzire. Acest tip de instalație este prezent în mai mult de 70% din clădirile din Europa de Vest. Conform specialiștilor, printr-un montaj de pompe de căldură, locuința va deveni mai eficientă energetic și economisirea se va face în timp pe mai multe nivele: investiții, reparații, facturi.
Cele mai mari provocări sunt date de impresia că prețul inițial unei astfel de soluții termice este prea mare sau faptul că debitul de apă necesar este relativ mare. Și desigur, faptul că alegerea și montajul pompelor de căldură trebuie realizat cu atenție și pricepere.


Ce primesc alegând căldurică.ro:

  • realizare de audit la locație, pentru a determina dacă locuința deja construită se pretează unei astfel de soluții termice;
  • înțelegere dată de experiență a mișcării căldurii în sol și adaptarea la spațiul construit sau locație;
  • dimensionare corectă și experiență în recomandarea tipului de pompă necesar;
  • ofertare imediată și prezentare proiecte din portofoliu;

Avantaje pentru tine:

  • nu există cheltuieli de întreținere periodică, nici necesar de spațiu extra ca în cazul cazanelor, nu emit noxe, funcționează silențios, și pe lângă apa caldă și încălzire, pot să realizeze și răcirea casei;
  • oferim pachet complet de: recomandare, soluție tehnică și montaj pompe de căldură și anexe: panouri solare, încălzire în pardoseală etc;
  • punere în funcțiune profesională și instrucțiuni de exploatare;
  • program de mentenanță și realizare de conexiuni ulterioare la sistemul de încălzire, în funcție de nevoi (panouri solare, încălzire piscină etc);
  • ofertare materiale de la parteneri autorizați, la prețuri preferențiale;






Montaje pompe de căldură Brașov:

● Pregătire instalație interioară, radiatoare, încălzire prin pardoseală sau ventiloconvectoare;
● Realizare proiect, consultanță traseu, stabilire necesar caloric și eficiență izolație;
● Consultanță la alegerea tipului de pompă de căldură și sistemului de încălzire/răcire;
● Realizare lucrări atipice și combinarea soluțiilor de încălzire pentru un confort sporit și adaptarea la locație, buget și nevoi;
● Integrare pompe de căldură, reconversii, reamenajare, în cazul în care există o instalație termică;
● Montaje boilere cu pompă de căldură, panouri solare cu pompe de căldură, ventilație.


Tipuri de pompe de căldură și recomandări:

● Pompe de căldură aer-apă: cele mai vândute tipuri de sisteme, nu necesită foraje sau pregătiri speciale, sunt cel mai ieftin de instalat, dar au randament mai mic decât celelalte două tipuri.
● Pompe de căldură apă-apă: necesită ca apa din pânza freatică să fie la maxim 20 m, și două puțuri. Are însă cel mai mare randament din cele trei tipuri de pompe, cu 5.5-6kW termici produși pentru 1kW electric consumat.
● Pompe de căldură sol-apă: sau pompe de căldură geotermale, se recomandă pentru clădiri cu suprafețe mici de teren, țevile colectoare fiind îngropate vertical și în serpentină.







Durata de montare
pentru pompe de
căldură:

Așa cum am văzut mai sus, cele trei tipuri de pompe de căldură necesită lucrări diferite, de la foraje la îngropări de țeavă sau sisteme conexe, de la panouri solare la răcire în tavan. Astfel, odată stabilit potențialul zonei, al clădirii și traseu, lucrările pot dura de la o zi la câteva luni de zile.


Costul mediu al unei instalații termice prin pompe de căldură:

Deși investiția inițială este mai mare decât în cazul unui centrale termice pe gaz, de exemplu, aceasta se recuperează mai repede prin eficiență și facturi, în unele cazuri, de două ori mai mici. Eficiența și lipsa de griji sau verificare pentru acest tip de instalații oferă nu doar confort și liniște, ci posibilitatea de a adăuga sisteme de confort moderne și “verzi” . Mai mult, puteți beneficia de programul de stat care încurajează astfel de achiziții prin proiectul Casa Verde. Ne puteți contacta pentru detalii și o ofertă estimativă, personalizată, sau puteți consulta pagina de Prețuri.


Avantajele pentru astfel de sisteme de încălzire se vor vedea în timp. Dar realizare inițială a instalației este obligatoriu să fie realizată conform toate normelor și recomandărilor. Atât manualele pompelor cât și potențialul zonei sau al casei trebuie să fie luate în calcul, așa că vă recomandăm atenție în alegerea furnizorului de servicii de montaj pompe de căldură.

Toate tipurile de instalații pe care le realizăm sunt la standarde. Nu facem experimente pe clienții noștri, nu realizăm lucrări fără experiență și colaborăm cu parteneri autorizați, la fel ca noi, iar lucrările pe care le realizăm dispun de deviz și factură fiscală.





Vezi mai jos câteva dintre întrebările cele mai frecvente legate de aceste tipuri de instalații pentru pompe de căldură. Vă oferim câteva sfaturi și idei pentru economii în casa dumneavoastră.




Cele mai frecvente probleme
la pompe de căldură
  • Debitul de apă
  • Izolația clădirii
  • Studii de specialitate
Debitul de apă

Pompele de căldură cu componenta de apă necesită un debit de apă de minim 2 cm/h. Astfel, localizarea corectă a puțului și dimensionarea corectă sunt cruciale pentru o instalație eficientă.

Izolația clădirii

Pentru o recomandare corectă și benefică a celei ma bune soluții de încălzire, este necesară o opinie profesionistă cu privire la spațiu. Dacă montajul unei pompe de căldură se face într-un spațiu care nu este izolat corespunzător beneficiile acesteia pot fi anulate de dezavantaje.

Studii de specialitate

Un montaj care să fie eficient, rentabil și bine realizat se poate face în unele cazuri doar în urma unui studiu. De cele mai multe ori, fără aceste studii de sol, de disponibilitate a puterii branșamentului electric, variațiile de temperatură în zonă sau eficiență termică a clădirii, randamentul pompei de căldură poate să nu fie cel dorit.


Sfaturi pentru
alegerea unei pompe de căldură
  • Evaluare termică
  • Fonduri și ajutoare de stat
Evaluare termică

Recomandăm ca în cazul clădirilor existente, vechi, să se realizeze o evaluare a pierderilor termice prin pereți și suprafața vitrată. Un astfel de studiu va costa de la 100 lei și poate fi eliberat de companii autorizate în 24 de ore.

Fonduri și ajutoare de stat

Așa cum este mereu cazul pentru proiectele sau achizițiile ce aduc beneficii mediului, statul oferă beneficii pentru realizarea construcțiilor cu pompe de căldură. Vă invităm să vă informați în legătură cu beneficiile pe car ele puteți avea.


Dacă doriți informații legate și de alte tipuri de sisteme de încălzire, vă invităm pe pagina de Servicii, pentru a consulta întreaga paletă și recomandările noastre.