Instalații și montaj centrale termice pe lemne, peleți sau biomasă


Încălzirea prin centrale termice pe lemn este recomandată datorită costului scăzut al materiei prime utilizate (lemne, peleți sau brichete, cărbune sau biomasă-porumb). Această soluție este mai ales întâlnită în cazul în care rețeaua de gaz nu este disponibilă. La acest tip de centrale se recomandă, pentru extinderea duratei de viață a centralei pe lemne și pentru reducerea cheltuielilor cu încălzirea, montarea de puffere.
Cele mai mari provocări sunt date de spațiul necesar pentru montarea acestor instalații de încălzire. Viziunea în spațiu și experiența în proiectarea și realizarea celor mai bune trasee ne recomandă și ajută la realizarea celor mai bune soluții pentru dvs.


Ce primesc alegând căldurică.ro:

  • recomandări autorizate privind cea mai bun alegere a centralei;
  • atenția la detalii și realizarea de instalații cu economie de spațiu și energie;
  • pachete complete de proiectare, dimensionare, montaj, integrare diferite soluții pe același sistem;
  • experiență în lucrul cu aceste sistemele și realizarea de lucrări care previn cele mai frecvente probleme;
  • ofertare imediată;

Avantaje pentru tine:

  • pachet complet și consultanță în alegerea celei mai bune soluții pentru tine, în funcție de necesar: buget, spațiu, economie;
  • realizarea de devize și legende care să fie pe înțelesul tău și luarea unei decizii informate;
  • mai mult decât un instalator pentru centrala termică pe lemn, ai un specialist în lucrări ce aduc confort și te ajută să economisești;
  • program de mentenanță și servicii post garanție;
  • achiziție materiale și transport incluse în deviz;
  • experiența a peste 200 de montări centrale, puffere și boilere;






Montaje centrale pe lemne Brașov:

● Instalări centrale termice pe lemne, centrale termice pe peleți, centrale termice pe biomasă;
● Realizare proiect, consultanță traseu, stabilire necesar caloric;
● Consultanță la dimensionare centrală, instalație și coș de fum și anexe;
● Realizare lucrări atipice și combinarea soluțiilor de încălzire pentru un confort sporit și adaptarea la locație;
● Asistență în achiziție de materiale, centrale și alegerea spațiului;


Montări puffer sau boiler Brașov:

● Consultanță la alegerea volumului de puffer sau boiler, în funcție de capacitatea și puterea centralei termice;
● Montare puffer fără serpentină,puffer cu o serpentină, puffer cu două serpentine, puffer tank in tank;
● Montare vane și termostate de imersie reglabile, vase de expansiune și termostate de ambianță;
● Revizii și reparații periodice, curățarea rezistenței de încălzire, montarea de dispozitive contra apei dure;







Durata de montare pentru
centrală termică pe lemne:

Trebuie să luăm în calcul faptul că o instalație cu centrală termică pe lemne trebuie să includă, de cele mai multe ori, un puffer. Acesta este ideal de montat deoarece cazanele pe lemne nu își pot modula puterea, dar și pentru alte rațiuni de ordin economic și de comoditate. Astfel, odată stabilit traseul și locația de instalare, lucrările se pot desfășura cu ușurință și pot dura de la 1 la 3 zile.


Costul mediu
al unei instalații pe lemne:

Prețul unei astfel de instalații se estimează în funcție de necesarul caloric și spațiul disponibil. Realizăm devize pe baza acestor factori, iar le la 2500 lei pentru o centrală termică pe lemne, costul final al investiției depinde de alegerea acesteia, de puffer, de instalație și anexe. Ne puteți contacta pentru detalii și o ofertă estimativă, personalizată, sau puteți consulta pagina de Prețuri.


Suntem conștienți de importanța calității lucrărilor. Atât pentru confort, dar mai ales pentru siguranța familiei dvs și a căminului, sau a spațiului în care vă desfășurați activitatea. Realizăm instalații pe gaz prin respectarea tuturor normelor, cu experiența a sute de instalații și îndrumarea beneficiarului spre soluțiile cele mai economice sau potrivite spațiului său.

Toate centralele pe gaz dispun de garanție, iar lucrările pe care le realizăm dispun de deviz și factură fiscală.





Vezi mai jos câteva dintre întrebările cele mai frecvente legate de aceste tipuri de instalații pentru centrale termice pe lemne, peleți sau biomasă. Vă oferim câteva sfaturi și idei pentru economii în casa dumneavoastră.




Cele mai frecvente probleme
la instalații termice pe lemne, peleți sau biomasă
  • Acumularea de cenușă
  • Subdimensionarea
  • Lipsa de spațiu
  • Setarea temperaturii
Acumularea de cenușă

Centrala termică trebuie curățată periodic de cenușa care rezultă în urma arderii lemnului pentru a evita funcționarea acesteia necorespunzător (aprindere dificilă, crăpare pereți centrală etc).

Subdimensionarea

Din experiența noastră am redimensionat mai multe instalații și centrale care nu erau potrivite spațiului pe care îl deserveau. Alegerea centralei potrivite și a pufferului pentru aceasta este responsabilitatea firmei de instalații și avem mereu grijă să oferim cele mai bune soluții proprietarilor, pentru a preveni problemele ulterioare.

Lipsa de spațiu

Întâlnim adesea locații care nu permit instalarea unei centrale termice pe lemne cu toate anexele sale, necesare asigurării confortului căminului. Lipsa de experiență a proprietarului este normală și aici intervine experiența instalatorului. Noi suntem responsabili să vă oferim nu soluții de compromis, ci cele mai bune sisteme care să vă asigure atât confortul, cât și lipsa de probleme ulterioare.

Setarea temperaturii

Orice tip de centrala termica pe lemne funcționează la randament maxim la o temperatură de 80-85 grade C. De multe ori, atunci când temperatura ambientală nu mai pare confortabilă, proprietarii scad temperatura centralei. Nu recomandăm acest lucru deoarece apare condensul folosirea centralei la temperaturi joase pe termen îndelungat poate sparge corpul centralei termice.


Sfaturi pentru
alegerea unei instalații sau centrale termice pe lemne
  • Montare protecție
  • Calitatea lemnului
  • Dispozitive de siguranță
Montare protecție

Recomandăm instalarea unui generator electric pe benzină / motorină sau o sursă de curent – UPS pentru o protecție împotriva penelor de curent.

Calitatea lemnului

Lemnul folosit pentru altfel de instalații trebuie sa fie uscat de minim 1,5 ani și să nu fie umed. Iar depozitarea se face mai departe de instalație, pentru a preveni incendii.

Dispozitive de siguranță

Vă recomandăm achiziționarea unui detector de monoxid de carbon cu semnalizare acustică la montarea oricărei centrale pe lemne și chiar prevederea camerei centralei cu un stingător de incendiu de mână.


Dacă doriți informații legate și de alte tipuri de centrale, vă invităm pe pagina de Servicii, pentru a consulta întreaga paletă și recomandările noastre.